Leren banken tegenover stoffen banken. Wat zijn de belangrijkste verschillen en zijn er ook overeenkomsten tussen deze twee type banken? Als je van plan bent om een nieuw bankstel aan te schaffen en je nog twijfelt over een leren bank of een stoffen uitvoering, lees dan vooral deze tips.

Leren banken

Het grote voordeel van leren banken is dat je ze gemakkelijk schoonhoudt. Erg handig met kleine kinderen die met hun drinken morsen. Of erger, met waterverf aan het spelen zijn en al dan niet bewust de bank ook een nieuwe kleur geven. Met een natte doek is je leren bank snel weer schoon en als nieuw. Vuil en vlekken hebben dus een stuk minder invloed op de levensduur van een leren bank. Dat is dan ook een van de redenen waarom de lederen zitmeubelen vaak langer meegaan dan uitvoeringen in stof. Het zitcomfort op een leren bank is vaak wat steviger en stugger. Dit is dus niet per se een voordeel of een nadeel; kies wat jij lekker vindt zitten. De klassieke uitstraling van het leer geeft een stoere en luxueuze look aan de woonkamer.

Leren banken

Wanneer je huisdieren hebt, is een leren bank misschien niet de beste keuze. Een kras door scherpe nagels van een kat blijven vaak toch zichtbaar en dat is natuurlijk zonde. Ook zijn deze bankstellen vaak wat duurder in aanschaf, maar zoals gezegd gaan ze ook langer mee. Het is dus aan jou om te beslissen of je die investering wil doen.

Stoffen banken

In tegenstelling tot de leren banken, maak je op een stoffen bank sneller vlekken die je er lastig uit krijgt. Het zitcomfort is voor de meeste mensen toch wat prettiger; leer kan snel koud aanvoelen en stof is vaak wat warmer en zachter. Ook geeft het een knusse uitstraling aan de woonkamer.

Daarbij zijn veel stoffen banken vaak een stuk voordeliger. Zo houd je geld over, maar is het waarschijnlijk dat je veel vaker een nieuwe bank moet kopen. Ook wel leuk om te doen, maar financieel is het toch weer een hap uit je spaargeld. Want het is een feit dat stoffen banken minder lang mooi blijven, met als belangrijkste oorzaak de slijtage.